2005-08-11

Motorcykelkörkort!

För 3 år sedan uppe i Västerås skaffade jag mitt körkortstillstånd för övningskörning med motorcykel. Hoppade på en teorikurs på Axelssons Trafikskolor i Viksäng och sen gjorde jag inget mer det året. Iofs så körde jag ett par ggr med farsan, men mer blev det inte.
När jag sen flyttade till Skövde förra året så gick jag tillbaks till min gamla körskola där jag tog mitt bilkört; Skövdebygdens Trafikskolor. Eftersom jag redan var inskriven på en körskola tillhörande STR (Sveriges Trafikskolors Riksförbund) i Västerås så fick jag tillgång till deras datorer utan kostnad + att jag har kört för B-kort där och att min syrra tog MC-kort där också...sparade väl runt 500 kr på det. Ok, då kan man ju tycka att jag borde vara i fullgång med teoriprovet, men icke...blev lite deppig när jag inte hade ngt jobb så det rann ut i sanden det året också....
Den 28 mars så startade jag ett projekt som jag kallar för "Projekt: Avslut". Det innebär att jag ska avsluta allt jag någonsin startat så att jag kan lämna det bakom mig och slippa ångest för att jag inte får ngt gjort. En av de stora sakerna som låg där var mitt MC-kort.
Det första jag gjorde var att planera in bestämda tider då jag var tvungen att sitta på körskolan och skriva teori. Det blev måndagar och onsdagar, 1-2 timmar per vecka. Började läsa den 30:e mars och skrev upp den 13:e maj. 64 rätt av 65 möjliga! Det händer tydligen inte värst ofta att ngn skriver så bra enligt hon som rättade provet. Sen var det dags att fokusera på körningen. Körde totalt 9 ggr på körskola och runt 5 ggr hemma med farsan. Avslutade uppkörningen för ca 15 minuter sedan och klarade det galant...fast jag var otroligt nervös och gjorde nog min sämsta körning någonsin kändes det som. Överlycklig! MC-kortet tagit och avslutat!
Kostnad:
  • Körkortstillstånd - 220 kr
  • Teorikurs - 1500 kr
  • Teoriprov - 180 kr
  • Övningskörning - 9 körlektioner á 560 kr = 5040 kr
  • Uppkörning - 840 kr
  • Uppvärmning innan uppkörning - 280 kr
  • Biträde körprov (dvs. MC + lärare) - 700 kr
Total kostnad för mitt MC-kort: 8760 kr
Eftersom jag hade räknat med runt 10k kr så gick det över förväntan! :D

Inga kommentarer: