2006-06-21

Vätternrundan 2006 - Plågsamt

Träningen inför loppet var långt i från de rekommenderade 100 milen. Jag kom upp i någonstans kring 25 mil och då var 13 mil från ett lopp som jag genomförde 2 veckor innan. Det lovar inte gott inför 30 mil runt Vättern :)
Strålande solsken gjorde att de flesta startade i bara cykeltröja och cykelbyxor utan extra förstärkningsplagg. Jag hade nedpackat 1 träningsväst i sadelväskan och arm- och knävärmare i fickorna på ryggen. Långfingrade cykelhandskar och skoskydd hade jag också på. Om man ska åka hela natten så blir det nog lite svalt utan det.
Motala, välorganiserat och effektivt. Jag startade i Volvo ITs (där jag är anställd) startgrupp 21:06. Eftersom jag tog det väldigt lugnt i starten så rullade jag över tidtagningsmattan 21:07. Åkte och pratade med vänner från Olofström tills jag kom ikapp Sören som startade 2 minuter innan mig och väntade in så att vi kunde åka tillsammans.

Hästholmen, dags att ta på sig extrakläder för nu är det kallt. Vet inte exakt vad temperaturen var, men det var nog runt 15 grader. Tillsammans med kyleffekten i 30 km/h så frös vi så vi skakade.
Gränna, kullersten som skakar om cykeln rejält, men ganska trevligt där på kvällen när folk sitter på uteserveringar.
I Jönköping var det långa köer till nattklubbarna. Krossade flaskor låg på vägen och jag misstänker att många fick punktering där. I Elmiamässan så serverades korv med mos, men hur kan de tro att man ska kunna äta korv med en sked!!!
Nu började det göra rejält ont i knäna. 20 mil kvar och det börjar redan nu.
Hjo, lasagne, grönsaker och mjölk. Vilade i 50 minuter. Fram tills hit så har vi legat 1 timme snabbare än vad vi borde göra om vi ska åka på 15 timmar.
Hammarsundet, vila i 20 minuter. Äta och dricka så mycket som möjligt. Bara 4 mil kvar nu. Tog av mig arm- och knävärmare.
Medevi, de har grymt goda honungsbullar; runda bullar med honung i mellan :)
Motala, mål!!!
Startnummer:1986
Startgrupp (Volvo ITs): 34
Starttid Motala: 21:07
Jönköping: 01:16
Hjo: 04:56
Medevi: 11:07
Måltid Motala: 12:01
Snitthastighet: 20,13 km/h
Totaltid: 14 h 54 min
Aktiv cykeltid: 12 h
Paus: 2 h 54 min
Mitt mål var att komma i mål efter 12-15 timmar. Jag klarade mitt mål med 6 minuter! :D
Sammanfattningsvis så kan jag säga att det här var det jobbigaste och mest plågsamma jag någonsin gjort. Extrem värk i knän, ont i baken, förlamande värk i korsryggen, stel i nacken, småkramp i fötterna. Fast det var det värt när jag väl kom i mål. 15 timmar på cykeln med konstant smärta och klara av det är en bedrift :D
Tyvärr så har ännu inte mina tider kommit upp på http://www.vatternrundan.se/
Jag har ringt och informerat dem om det så det ska vara ordnat i morgon. Det var tydligen lite information som saknades....konstigt, men datasystem kan strula för minsta lilla grej.

Mycket viktigt tips: Cykla minst 100 mil innan för annars kommer det göra ont!!!

Inga kommentarer: