2007-09-12

Växelstrul så in i norden!

I måndags tog jag beslutet att jag skulle lämna in Mountainbiken på service efter att växlarna strulat ganska länge. Hittar inte riktigt något bra läge för att de ska gå perfekt. Sen behöver jag nya dubbelsidiga SPD-pedaler och påfyllning och luftning av hydrauliska skivbromsar. Efter att ha kollat upp hur man gör för att fixa skivbromsarna så gav jag upp :-)
På Cykelstället på Övre Husargatan har Herkulesmedlemmar 20% rabatt + att jag endast hört bra omdömen om servicen och bemötandet där så blev valet lätt. Tyvärr så blev inte utlåtandet om min cykel lika bra. De ringde mig samma dag och meddelade att bakväxeln var böjd så in i norden och att det nog var omöjligt att få ordning på det hur mycket de än bankade. Ok, ny bakväxel 720kr. Dagen efter ringde de igen och sa att de inte får det att funka så jag nämnade att jag har rätat ut kedjan en gång eftersom den var helt vriden så det blev en ny kedja 150kr. Nya SPD-pedaler 230kr (hmmm...låter billigt...får kolla upp vad jag fick egentligen). Påfyllning och luftning ej omnämnt på fakturan. Serviceavgift 300kr. Totalt 1400 kr och med 20% off så blev det endast 1120 kr för alltihop. Helt ok.
Jag har inte testat cykeln än och sett om växlarna funkar, men ska ut i kväll på en repa och se om jag kan hitta några roliga slingor i Sjumilaskogen vid Biskopsgården. De sa att för att få 100%ig funktion på växlarna så bör jag även byta kassett och det måste jag i så fall göra på direkten för att inte slita in den nya kedjen på den gamla kassetten. Testet ikväll får utvisa hur jag gör. Cyclecomponents har en XT-kassett för 530kr som är nya Shimano Deore XT 2008.
Sammanfattningsvis så kan jag säga att jag är väldigt nöjd med servicen hos Cykelstället. De ringde mig flera gånger när de upptäckte nya problem för att stämma av ökade kostnader för mig precis som det ska gå till. Inga överraskningar på räkningen. Tack! :D

Inga kommentarer: