2009-10-01

Ny lägenhet mitt på hängmattan i Majorna!

Äntligen fick vi vår nya lägenhet efter lång väntan...iofs bara ett par veckors väntan, men det kändes långt när vi var så nyfikna på att komma in och se den. Gunnel hade ju inte ens sett den!
Det började "bra". Utflyttande hyresgäst hade inte lämnat in nycklarna och Lennart, vår kvartersvärd, hade varit inne i den och sett att det inte alls var tillräckligt bra städat. Vissa delar var till och med helt ostädade! Han har bytt låset till ett nytt så ingen risk att vi får objudna gäster. Han fixar också en städfirma för att rensa upp innan renoveringen börjar.
Renoveringen beror på att barnen till förra hyresgästen har målat på de flesta tapeter + att det var fläckar så gott som överallt. Vi får alltså helt nytapetserat i alla rum. De rum som inte tapetseras får sig en omgång med vit färg.
Kvartersvärden fick bända loss spisen från golvet vilket innebär att det är "lite" dåligt städat bakom och under den. Vi får ny spis och högst troligt även ny fläktkåpa eftersom befintlig var lite trasig och otroligt dåligt städad.
Det följde även med en diskmaskin från förrförra hyresgästen som lämnade kvar den. Den såg helt ok ut. Skönt att slippa handdiska allt.
Efter renovering så kommer vi även byta ut alla skåpsluckor och bänkskivor i köket eftersom de var väldigt tråkiga och slitna.
Alltså är det mycket som behöver göras. Vi kommer inte flytta in förrän om en månad för att låta renoveringen gå så lätt som möjligt och slippa bo i kaos. Deadline för renoveringen är runt 24-25 oktober. Vi flyttar in 31 oktober.

Lägenheten är en 5:a på 102,4 kvadratmeter längst upp i huset. Egentligen är det en 4:a eftersom köket saknar yta för att sitta och äta på så matrummet anser jag räknas till köket. Stor fin balkong mot gågata och det finns ingen trafik nära huset vilket borde göra att det är lugnt och tyst.
Trevliga kaféer och restauranger runt huset. Vi testade ett lunchcafé idag och var väldigt nöjda.

Inga kommentarer: