2012-11-20

Veckorapport v.45-46, 2012

Vecka 45-46

Projekt och utveckling
-MantisDroid
  • MantisDroid Free v.1.1.1 publicerad - QR-koder stöder nu andra portar än port 80, dev-versioner av MantisBT stöds nu.
  • En användare hade problem med att logga in. Jag felsökte och hittade att det berodde på att kombinationen av nusoap och PHP 5.4 på servern inte fungerar bra ihop. Felet ligger i MantisBT: http://www.mantisbt.org/bugs/view.php?id=14157
  • Lagt till fler kategorier i MantisBT för MantisDroid. Att bara ha request, defect och task räcker inte längre. Det behöver delas upp mer. Nya kategorier är: login, projects, issues, test, jenkins och external. Fler kategorier kommer. Kategorierna gör att jag lättare kan fokusera på ett problemområde och åtgärda flera ärenden samtidigt.
  • MantisBT 1.2.12 släppt. Ny loginfunktion implementerad så man lättare kan kontrollera om en användare får logga in. Notes-buggen fixad. Nu blir inte längre alla notes private om de editeras.
  • MantisDroid v.1.2 klar, men ej publicerad. Kolla i min MantisBT för att se vad som är fixat. Jag väntar dock med publicering och försöker få in någon ytterligare funktion.
-Dev@Home
  • Uppstädning av alla mina gamla projekt och repositories. Raderade allt jag inte längre jobbar på och inte behöver för framtiden. Strukturerade om mina workspaces och repositories så att jag har koll på vad jag jobbar med och endast har ETT sätt att jobba istället för det kaos som lätt uppstår över tiden.
-Android
  • För att förenkla bokföringen av appförsäljning har jag skapat ett Google Spreadsheet som räknar fram konteringen utifrån försäljningsrapporten från Google Play Store. 
  • Blogginlägg skrivet om obfuskering av Androidappar: http://next-source.blogspot.se/2012/11/obfuskera-androidapp.html
  • Uppgraderade till Android 4.2 på Nexus 7. Multipla användarkonton och widgets på låsskärmen är 2 nya funktioner som märks direkt. Sen finns det mängder med nya utvecklarfunktioner.
  • Utveckling av SpeechTimer (app för att hålla koll på hur lång tid man har kvar på en presentation eller tal) är nu helt nedlagd och koden är raderad. Det finns bra alternativ på Play Store som jag inte känner att jag har energi att konkurrera med.
-Jag har skrivit min första Chrome Extension för att lära mig hur det fungerar. Smidigt och enkelt. Får se om jag har något att publicera i framtiden. Just nu är det bara för test.


Träning
-MTB - mörkerkörning i Änggårdsbergen. Spännande och lerigt. Mina lampor på totalt 2400 lumen (MJ-808 och Mila Sirius) lyste upp vägen och skogen riktigt bra.


-Löpning tur och retur jobbet x 2 dagar.
-Begynnande förkylning så jag ställer in en stor del av träning för den här perioden.

Övrigt
-Brädspelskväll - Hacker
-Vinterdäcken monterade på bilen. Hösttvätten också fixad. Bilen ser ut som ny...eller ja...tills jag körde E20:an från Skövde till Göteborg. En ren bil blir alldeles för lätt smutsig :-)
-Jag är anmäld till Missing People Sweden för skallgång och annat jag kan bidraga med: Utbildad inom akutsjukvård, utövar klättring, orientering och MTB i alla väder och även mitt i natten.
-Brädspelskväll - Shogun
Skicka en kommentar