2012-11-05

Veckorapport v.43-44, 2012

Vecka 43-44

Projekt och utveckling
-MantisDroid
  • Branch för v.1.0 (just nu 1.0.2) skapad så att jag kan påbörja arbetet med v.1.1.
  • Utveckling, test och publicering av v.1.1 med storleksanpassade ikoner på stora skärmar, view status visas i projektlistan, knapp på login-sidan för att skanna QR-koder, diskett-knappen för att spara är utbytt mot en ny knapp som ligger mer rätt i tiden, cancel-knappar tillagda på sidorna för att skapa ärenden och projekt, hantering av subprojekt, nya ikoner för gratisversionen, menyval tillagda i gratisversionen för att köpa fullversionen.
  • Robotium test case skapat för att verifiera och sätta upp testmiljö vid installation av ny version av MantisBT. Testfallet kontrollerar att alla testanvändare är upplagda, verifierar och skapar testprojekt inklusive kontroll och skapande av testärenden i testprojekten. Samtidigt som testmiljön verifieras blir testfallet ett snabbtest av att MantisDroids mest basala funktioner fungerar mot den nya versionen.
  • Konfigurerade automatiska byggen och tester av MantisDroid i Jenkins. Bättre struktur på mina projekt.
  • Sonar är nu aktiverad för alla 3 projekt och körs automatiskt var 6:e timme om ny kod har checkats in. Det triggas med Jenkins.-Dev@Home
  • Min privata utvecklingsmiljö kallar jag för Dev@Home. Den har Subversion och Git som versionshanteringssystem, MantisBT för ärendehantering, Jenkins för continous integration, Tomcat som applikationsserver, Sonar för kodkvalitet, Fitnesse för acceptanstester.
  • Jenkins uppgraderad till 1.466.2.
  • Aktiverade koppling mot min MantisBT i Jenkins. Ange bara texten "issue #id" (där id är ärendenumret i MantisBT) någonstans i incheckningskommentaren så kopplas MantisBT ihop med Jenkins.
  • Sonar installerad och konfigurerad.
  • Fitnesse installerad och konfigurerad.
-Skrev blogginlägg om dekompilering av Android-appar och hur man skyddar sig: http://next-source.blogspot.se/2012/11/dekompilering-av-android-appar.html

Träning
-Löpning tur och retur jobbet x 3 dagar
-MTB tur och retur jobbet + paddelmaskin och styrketräning på paddelklubben.
-Köpte nya SPD-pedaler eftersom jag upptäckte att de jag hade inte fungerade längre. Skorna lossnade hela tiden och ställskruvarna hade jag förstört. Det blev Shimano XT PD-M780. Det blev även 2 nya handtag eftersom de jag hade verkligen hade gjort sitt jobb.
-Klättring och bouldering på Klätterlabbet.


Övrigt
-Utvecklingssamtal med min gruppchef på Epsilon. Jag går på föräldraledighet i januari i 8 månader och kommer tillbaks i september 2013.
-ÅF har köpt upp Epsilon och blir en av norra Europas ledande konsultföretag.-Höststängning av sommarstugan i Ellös, Orust.
-Uppgraderade till Windows 8 Pro. Det kommer ta ett litet tag att lära sig allt, men spontant så känns det bra och smidigt. Lite rörigt med olika typer av appar: Metro eller classic.

Inga kommentarer: