2006-02-04

Träningsläger i Funäsdalen

Onsdag 18 januari till söndag 22 januari var jag på skidträningsläger i Funäsdalen, Jämtland.
Vi var 12 personer från Skövdetrakten som onsdag eftermiddag började den långa färden upp till Funäsdalen i två bilar, en minibuss från Skövde och en personbil från Tidaholm. Inte alls rolig väg. Låååångt, kallt, mörkt och snöigt. Middag i Mora på Lilla Krogen, precis brevid målgången på Vasaloppet. Anlände till Eriksgårdens Fjällhotell 23:00 på kvällen och det var inte mycket mer att göra än att gå att lägga sig.
Torsdag morgon, runt -15 grader, blåsigt, snöfall. Vallade om med Swix grön valla som jag köpt speciellt för lägret. Säkert lite för kall, men på min nivå så kvittar det nog :)
På grund av att det snöade och blåste hela tiden så fanns det inte mycket spåret och vi höll oss på en 5 kilometersslinga på förmiddagen. 3 varv var en lagom mjukstart för mig. På lunchen gick vi ner till byn och inhandlade balaklavor/rånarluvor och extra handskar för att överleva utomhus :D Jag hittade också en grymt fin midjeväska från Swix som var alldeles lagom stor. Får plats med en liten termos, några fästvallor och extra handskar.
Nöjde mig med 5 kilometer på eftermiddagen. Sen var det bara att plumsa i bubbelpoolen.
På fredagen var det ungefär samma väder men det snöade och blåste ännu mer! Väldigt tung skidåkning. Spåren blåste igen på ett par minuter. Blev 20 km på Skidstadion som var det enda som var spårat.
Avslutade kvällen med lite bowling. Jag är inte den bästa på bowling och har haft svårt att komma över 100 poäng. Äntligen så fixade jag 118 poäng vilket inte är värst bra, men mycket bra enligt mina mått.
Lördag. -14 grader, uppehåll, solsken, perfekt!
Tog bilen till Tenndalen och åkte tillbaks till hotellet vilket blev drygt 17 km. Äntligen fick vi uppleva lite av fjället i "strålande" solsken.
På eftermiddagen blev det en runda till på 5 kilometersslingan.
Som avslutning fick vi en 3-rätters middag och sen var det nattklubb på hotellet. Mycket underligt folk där uppe 8)
Vi skippade skidåkningen på söndagen och såg istället till att komma iväg vid 09:00. Lunchade i Mora och kom hem vid 18:30. Tog en pizza och däckade i sängen.
Träningslägret var slut!
Jag hade hoppats på att få några fler mil i kroppen, men med det vädret och all snö så var det träning nog.

Inga kommentarer: