2009-04-29

MTB-kursen i Göteborg

I torsdags förra veckan började jag en MTB-kurs: http://www.mtbkursen.se/
Jag hittade kursen förra året, men lite för sent för att hinna gå den. I år var jag bland de första som anmälde sig i typiskt Anders-manér :-)
Det är en nybörjarkurs så inga direkta förkunskaper krävs förutom att man tränar några pass i veckan så man orkar köra det förhållandevis höga tempot.
Vid samlades utanför Botaniska trädgården för första tillfället i torsdags. Kort genomgång och sedan höll vi ett ganska hårt tempo upp till toppen i Änggårdsbergen. Jag frågade huvudledaren om han skulle sätta sig i respekt direkt, men han sa att i så fall skulle han värmt upp innan :D
Jag trodde att jag skulle ha det ganska lätt i början för jag har ju ändå cyklat en hel del MTB och även kört några multisporttävlingar. Så lätt var det inte. Kursen fokuserar på teknisk åkning, med mycket balans och tyngdpunktsförflyttningar. Det är inget jag sysslat med utan jag har kört på med hjälp av benkraft och kondition. När det blev för tekniskt på tävlingarna så blev det "push bike" vilket helt enkelt innebär att jag hoppar av och puttar cykeln framför mig. På kursen har jag misslyckats irriterande många gånger med tekniska partier och stora stenar. Å andra sidan så är det just för att lära mig att köra upp- och nedför tekniska partier som jag går kursen.
En kul detalj: Huvudledaren och jag gick i samma klass på Chalmers. Vi började båda Elektro 1997, men han bytte till annan utbildning efter något år.
Kursen är 12 lektioner varav 1 lektion är mek och 1 är en längre runda. Tyvärr krockar den långa rundan med Göteborgsvarvet så den lektionen hoppar jag. Efter bara 2 lektioner känner jag att kursen redan har gett mig massor av kunskap som jag har nytta av och jag kan verkligen rekommendera den. Bra och trevliga instruktörer. Tempot passar alla eftersom det hela tiden är 3 instruktörer och de kör i olika tempon. Längst fram går det snabbast, medeltempo i mitten och sedan kör en instruktör långsammast i kön och samlar upp alla.

Inga kommentarer: