2012-05-21

Veckorapport v20, 2012

Vecka 20, 2012

Måndag 14/5
Bloggade min första veckorapport.
Blev medlem i Naturkompaniets kundklubb 365. Det är så det ska vara. Allt registreras på personnumret och man slipper tramsiga medlemskort som bara fyller plånboken i onödan.
GTD  - Jag skriver lite utförligare idag vad måndagens GTD-veckogenomgång innebär för mig
  • Genomgång av min inkorg (en pappers- och prylhög på skåpet vid sidan av skrivbordet) vid skrivbordet. Varje måndag går jag igenom alla som inkommit och tar hand om det. Räkningar som ska betalas, verifikat till bokföringen, medaljer från Göteborgsvarvet etc. Allt som behöver hitta sin rätta plats.
  • Gå igenom kalendern för förra veckan så att inget är missat
  • Gå igenom kalender för den kommande veckan och se till att jag har koll på allt
  • Inkorgen för mailen är alltid tom. Den gås igenom varje morgon. Här har jag bloggat om min teknik för det.
MantisDroid - Implementerade en issue loader som laddar 20 issues åt gången och fortsätter tills inga fler hittas. Kan bli minnesproblem om väldigt många issues ska laddas. Kom ihåg att testa var den gränsen.
Bob the Builder - Lade manuellt in helgens uppdateringar och startade automatisk uppdatering från Entropedia.
Bytte bredband, TV och telefoni till stadsnätet. Stannar dock kvar hos ComHem för deras erbjudande kändes bäst och det gick enkelt att byta till det nya utan uppsägningstid.

Tisdag 15/5 
Undersökte olika Web Frameworks för Java. Det finns mängder att välja mellan, men jag fastnade för Wicket och Tapestry som jag absolut ska testa att utveckla applikationer med.
MantisDroid

  • Ändrade till korrekt hantering av orientation changes, dvs. när telefonen vrids mellan porträtt och landskap, till den teknik som rekommenderas av Google: handle runtime changes istället för att ta hand om det själv med med android:configChanges="orientation|keyboardHidden|screenSize" i manifestet.
  • Gjorde klart Robotium-testet för Login. Det var ett litet problem kvar som jag hade lämnat efter mig: Om man kör testet på en riktig device så lyckas den inte klicka på en knapp i ett läge. Det fungerade dock bra på emulatorn. Problemet löstes genom att stänga soft keyboard så fort det kom fram och inte vänta till precis innan knappen skulle tryckas på. Det gjorde att Robotium kunde klicka på knappen.
Det är otroligt viktigt att verkligen avsluta allt man påbörjar. Avslut behöver inte alltid vara att man blir klar utan det kan lika gärna vara att man bestämmer att det man gjort räcker och sedan sluta där eller kanske helt avveckla det man påbörjat. Det handlar om att komma till ett avslut där man kan lägga det man påbörjat bakom sig och fortsätta med något annat utan att det dåliga samvetet kommer och pockar.

Onsdag 16/5
Åkte t. Oslo, bor på Scandic Edderkoppen centralt i Oslo. Fint och bra läge. En varning för parkeringshuset under hotellet. Extremt brant nerfart och väldigt väldigt trångt. Värsta parkeringshuset jag varit med om. Inte en parkering man flyttar bilen från särskilt ofta.


Torsdag 17/5
Firade Norges nationaldag i Oslo med parad på Karl Johans gate och upp till slottet. Promenad på Aker brygga. Sen korvgrillning på kvällen.


Fredag 18/5
Firade den stora tedrickardagen med te på Operahuset i Oslo.
Åkte hem från Oslo, 2 nätter på hotell med sonen som nu är 3 månader. Ut från parkeringshuset gick med nöd och näppe. Det lutade så mycket att framhjulen spann loss mot betonggolvet när jag skulle upp.


Lördag 19/5
Lugn dag efter Oslo.
MantisDroid - Jag har gått på en rejäl motgång när det gäller hantering av listfragment då man ändrar från porträtt till landskap och min lösning från i tisdags fungerar inte. Jag har slitit med det i flera dagar och kommer ingen vart. Det har dragit ner på utvecklingstakten rejält.


Söndag 20/5
IKEA
Sommarvärme och glass!
MantisDroid - Äntligen löste jag problem med listfragment och ändring från porträtt till landskap. Här har jag bloggat om det.

Den här veckan blev ganska lugn kring mina projekt eftersom vi var i Oslo några dagar så jag hann inte med så mycket mer.


Ordlista (ord som kan behöva extra förklaring)
NextSource - Min enskilda firma för konsultuppdrag och projekt
MantisDroid - Android-app som jag utvecklar för mobil hantering av MantisBT
VPS - Virtual Private Server. Mitt webbhotell: nettools.se
NPK - Näsets Paddlarklubb. Kajakklubb vid Delsjön: npk.nu
GTD - Getting Things Done, den metod jag använder för att effektivisera och göra livet lättare.
Bob the Builder - Webbplats jag driver för crafters i Entropia Universe.

Inga kommentarer: