2012-06-11

Veckorapport v.23, 2012

Vecka 23, 2012

Måndag 4/6
Bloggade förra veckans veckorapport
GTD-genomgång - Under förra veckan så misskötte jag min sömn vilket gjorde att slutet av veckan inte blev så produktiv. Det har gjort att min backlog är längre än normalt så det finns en hel del att ta hand om.
MantisDroid - Skriver Robotium-tester för CRUD-operationerna på issues.
Barfotalöpning till jobbet - Brände rejält i fotsulorna. En liten skada på en tå. Gick bra i övrigt. Det är inget jag kommer syssla med ofta. Det går lika bra att springa i Vibram FiveFingers (VFF) eller andra minimalistiska skor.
VFF-löpning hem från jobbet.

Tisdag 5/6
MantisDroid - Skriver Robotium-tester för CRUD-operationerna på issues.
VPS - Arbetade fram en utkast på nya större och billigare konton på webbhotellet. Målet är att alla kunder ska ha minst 1 GB utrymme.


Onsdag 6/6
Ledig på Nationaldagen
MantisDroid - Skriver Robotium-tester för CRUD-operationerna på issues.
Middag hos granne

Torsdag 7/6
NPK - Bokförde alla verifikat fram till juni månad.
MantisDroid - Skriver Robotium-tester för CRUD-operationerna på issues - Det tar tid och strular en hel del. Mest strul är det med timing. För att Robotium ska fungera bra så måste man lägga in att den ska vänta på att vissa texter ska dyka upp innan man låter den gå vidare. Ganska självklart, men när man ser testet köras så ser man ju texten och luras till att tro att även Robotium ser den...så är dock inte alltid fallet. Lägg därför in solo.waitForText() på lämpliga ställen i testkoden.
nettools.se - Omdesign påbörjad. Den nya siten är dold tillsvidare. Joomla åker ut och in kommer istället en minimalistisk och enkel design som utgår från designen av nextsource.se

Fredag 8/6
  • Forumet har fått nytt tema som passar bättre ihop med den nya designen av siten som lanseras inom kort.
  • Mer arbete med den nya siten. Den börjar ta form.
Lördag 9/6
Babysim.
Promenad och fika på Stora Amundön.
MantisDroid - Försöker lösa problemet med ProgessDialog som kraschar appen vid orientation change. Ett välkänt problem med mängder med mer eller mindre dåliga lösningar. Frågan är hur jag ska lösa det så att det fungerar i min app.


Söndag 10/6
  • Lade in enkel cachning av de värden som sällan eller aldrig förändras. Vid första access kontrolleras om värdet finns cachat om inte så hämtas det från webbservicen.
  • Implementerade en lösning av problemet med ProgressDialogs och orientation change. Lösningen var att lägga till att appen inte retainar någon data om en ProgressDialog visas och vid onDestroy så stängs ProgressDialogen.

Inga kommentarer: