2012-09-25

Veckorapport v.37-38, 2012

Vecka 37-38

Projekt och utveckling
  • Lade in knappar för att dela länkar till olika sidor på Google+FacebookTwitter och en hel hög med andra sociala nätverk med hjälp av AddThis.
  • Mycket arbete kring att förbättra sökrankingen hos Google. Rättade till robots.txt, lade till bra titlar på alla sidor, lade in meta description och keywords.
-Currency Converter - Lade till att klienter kan hämta ut ett statiskt JSON-objekt som genereras varje gång valutakurserna uppdateras, dvs. en gång per dag.
-Google Play Price Calculator - Rejäl hastighetsökning av konverteringen genom att låta klienten göra alla beräkningar.
-VPS
-Var på föreläsning om NOSQL med en föreläsare från Neo4j. Väldigt intressant.
-Uppgraderade min iPhone 4 till iOS 6. Var dock tvungen att göra en restore på den först för att ta bort jailbreaken. Allt gjordes hyffsat smidigt genom iTunes, men det dök upp diverse konstiga felmeddelanden som bara gjorde att man blev förvirrad. Det är ungefär som vanligt när man håller på med iTunes. Apple Maps har de verkligen misslyckats med. Att de ens släpper en produkt som är så uppenbart dålig och långt ifrån färdig. Min gissning är att det handlar om ett "politiskt" beslut som kommer uppifrån cheferna som inte har någon koll på hur saker och ting fungerar i verkligheten. Nu kommer de ligga på så att utvecklarna rättar till det på direkten och förstår inte alls hur det kunde bli så fel...storföretag och toppstyrning...
-Next Source - Har skapat en Google+ page. Next Source finns nu på: Google+FacebookTwitter och Blogspot.
-nettools.se - Har skapat en Google+ page. Next Source finns nu på: Google+FacebookTwitter och Blogspot.

Träning
-En hel del vila efter kraschen med mountainbiken i söndags. Vänsterarmen har strulat en hel del. Framför allt går det inte att belasta den.
-Testade löpvagnen med Ludvig. Sprang 6,7 km i Slottsskogen och det gick suveränt. Han somnade efter några få minuter och vaknade när vi var hemma igen.

-Löpning tur och retur jobbet x 2.
-MTB tur och retur jobbet.
-Hjälpte till på "Prova på multisport" vid Delsjön inför Femmans Multisportrace.

Övrigt
-Röjde i källaren och utan att slänga någonting så blev det extremt mycket extra utrymme. Tetris-hjärnan gjorde sitt jobb.

Inga kommentarer: