2010-08-24

Kristinehamn Adventure Race 2010

Kristinehamn Adventure Race 2010 solobanan är min hittills hårdaste tävling. HÅEC höll den platsen i 1,5 månad. Kristinehamn vinner på den längre distansen. Totalt blev det 57 km MTB, 11 km paddling och 42 km löpning. Japp, ett marathon...bara så där :-)
Mina ben höll inte riktigt med om att det var så kul att springa så långt så knän, fotvalv och höften protesterade vilt de sista timmarna. I mål kom jag i alla fall. På en hedrande 4:e plats. 52 minuter efter 3:e pristagaren. Min totala tid blev 10 h 13 min 30 sek.

På väg ut på första paddlingssträckan

Sträckor: (OBS - Tider beräknade för snabbaste laget)
1. Mountainbike (snitslad), ca 60 min
2. Paddling i kajak, ca 30 min
3. Traillöpning (snitslad), ca 60 min
4. Paddling i kajak med landstigning (islandhopping) och ö-löpning, ca 120 min
5. Mountainbike orientering, ca 60 min
6. Orientering, ca 60 min
7. Mountainbike orientering, ca 30 min
8. Orientering, ca 60 min

Paddling blev avkortad eftersom det blåste runt 10 m/s på Vänern. En kontroll ströks och vi fick landstiga tidigare än planerat för att undvika de största vågorna på Vänern. Ändå blev det väldigt stora vågor att paddla igenom vid paddlingen från fastlandet och ut till öarna. Rocketen gick som vanligt otroligt bra. Inga problem i vågorna och jag körde ikapp en del tid.
Enda problemet med Rocket är att jag inte kan paddla med mina löparskor utan måste hålla på att byta fram och tillbaks. Det går nog om man byter till pedaler, men jag tycker om pinnstyrningen.

Kort analys av min prestation:
-Jag gjorde en dundermiss på orienteringen och irrade omkring i 22 minuter innan jag hittade kontrollen. Jag måste hålla stenkoll på var jag är så jag inte letar på fel ställe. Bättre att springa lite längre för att hitta en ordentlig referenspunkt och sedan springa tillbaks.
-Paddlingen gick bra. Jag måste bara snabba på lite i bytena.
-Löpningen gick uselt. Jag tappade fart hela tiden. Det gjorde väldigt ont i benen. Jag måste träna mig på längre distanser så att jag klarar springa mil efter mil i hyffsat tempo.
-MTB får helt klart godkänt. Allt kändes bra. Cykeln gick snabbt. Orienteringen var klockren. Jag gick omkull en del på slutet när jag var trött och det blev för tekniskt.

Kort recension av tävlingen:
Tävlingen var kul, lång och varierande. Jag tyckte om att vi fick ett par kartor utmed banan så att det inte gick att planera allt. De snitslade sträckorna var välgjorda. Endast en punkt på MTB-banan var otydlig. Löpningen blev för lång för min del. Paddlingen blev tyvärr för kort, men det var rätt beslut att stryka den kontrollen som ströks. Det hade gått att lägga kontroller inne i viken där vi startade för att få den lång och fin.
Synd att vi blev så få startande på solobanan när den var så utmanande.

Inga kommentarer: