2007-03-28

Naturpasset Göteborg

Om man vill börja orientera, prova på lite eller bara ha lite mer att göra på fritiden så kan jag rekommendera Naturpasset. Kontrollerna sitter uppe från 1 april till 30 september.
http://www.gmok.nu/naturpasset.php


Vad är Naturpasset?
Göteborg-Majorna OK anordnar varje sommar, april-september, Naturpasset. Naturpasset står för en trivsam skogsvistelse med kartan i handen. Det är kartan som är ditt "pass" till naturen och orienteringskontrollerna.
Naturpasset har genom årens lopp blivit en av landets populäraste friskvårdsaktiviteter. Det är en efterföljare till vad som tidigare kallades för TRIM-orientering. Hundratusentals svenskar har använt Naturpasset för att komma ut i naturen, på egen hand eller i sällskap med familj och vänner.
Hur går det till?
Naturpasset innehåller en karta med kontroller över ett populärt närområde. De flesta kontrollpunkterna är lätta, några lite klurigare. Du kan besöka kontrollerna när du vill, hur ofta du vill, ensam eller tillsammans med familjen eller någon kompis.
Kontrollerna kan besökas när som helst, om så önskas uppdelat på flera tillfällen, och utan någon tidspress. Det finns igen tidtagning. Du visar att du besökt kontrollerna genom att stämpla startkortet vid kontrollerna. Deltagare i Naturpasset som skickar in sitt startkort är med i en utlottning av trisslotter.
Du behöver inga förkunskaper och ingen speciell utrustning. Kläder för utevistelse räcker bra. Men det är klart att en kompass gör det lättare att hålla reda på väderstrecken.

Inga kommentarer: