2005-09-07

Dags att lära mig programmera dataspel

Jag har alltid funderat på hur man egentligen programmerar dataspel. Programmering av vanliga applikationer med fönster, databaser, kommunikation etc. är inga problem, men hur får man gubbar och fordon att röra sig i en 3D-miljö, rörliga objekt, skuggor, musik och effekter att fungera?
Efter att jag läste en platsannons från MindArk PE AB i Göteborg där de sökte spelutvecklare som kunde programmera C++ med STL i Visual Studio .NET, så tänkte jag att nu är det dags att verkligen lära mig hur det går till.
Eftersom jag pluggat på Chalmers så har jag en viss förkärlek till kurser där nere och sen vet jag ungefär hur kursuppläggen brukar vara så där började jag leta efter en lämplig kurs. Kurs DIT030/TDA570 Simuleringsmotorer verkar matcha det jag söker efter: http://www.cs.chalmers.se/Cs/Grundutb/iss/kurser/simul/
Så nu har jag skrivit ut alla föreläsningsoverheads och börjat läsa. Har också börjat titta på spelmotorn som används i kursen; CrystalSpace 3D (http://crystal.sf.net/), och de andra verktygen som det pratas om.
Kursboken, Julian Gold. Object-Oriented Game Development. Addison-Wesley (Harlow, 2004), ISBN 0-321-17660-X. (Pearson Education), är beställd från http://www.adlibris.se/ och kostade där 459 kr + 19 kr i frakt. Helt ok tycker jag.

Inga kommentarer: