2007-07-14

Bilsemester runt Rivieran, Provence och Verdondalen

Första veckan i Frankrike ägnades åt sol- och badsemester då vi hade hyrbil och körde längs med Rivieran och sedan upp mot Alperna. Vi började i Marseille på måndagen och körde längs med kusten och stannade till då vi hittade ett ställe vi tyckte om.
Måndag - Crepes och bad i La Ciotat, hotell Les Galets i Bandol som var väldigt trevligt och precis vad vi letade efter med rätt standard och utsikt över havet.
Tisdag - Båt ut till Parquerolles från Hyeres med picknick, sol, bad och lite vandring, stannade sedan i Giens på ett sött familjehotell - Bon Accueil med mycket storblommigt.
Onsdag - Jättebra sol och bad i Le Lavandou, mycket sämre på Plage Tahiti söder om St. Tropez, St. Tropez var däremot mysigt och många feta båtar, hittade till slut till hotellet i Gigaro - Le Refuge. Rekommenderas. Billigt och ligger bra vid stranden.
Torsdag - Nu bar det av inåt landet mot Verdondalen, stannade till där vi kände för det: Trigance (medeltida stad), Point Sublime (storslagna vyer över Europas största canyon), och flera andra ställen. Hittade en suveränt mysig bergsby som heter Moustiers-Ste-Marie och en charmig bed and breakfast hos en familj där - Le Lavoir. Tog också ett bad i en stor damm nära byn där vattnet hade en underlig färg som tillkommit från någon industri i närheten...hmmm... :-)
Fredag - Vidare mot Briancon där vi skulle lämna hyrbilen. Körde genom fält av lavendel. Tog en avstickare mot Dignes-Les-Baines (vilket vi inte rekommenderar. Tråkigt och trist efter alla små mysiga byar vi varit i). Efter många timmar på motorvägen kom vi äntligen fram till Briancon och tog in på ännu ett mysigt hotell - Hôtel Edelweiss. Jo, lite kliché :-)
Fin utsikt över dalen och upp mot bergen.
På kvällen promenad upp till Vauban (gamla stan) och riktig fransk middag med sniglar och anka.
Lördag - Tog kabinen upp till Prorel på 2360 meters höjd, fortsatte sedan upp till toppen Sommet du Prorel på 2566 meters höjd för picknick. Vi gick ned för hela berget och på vägen ned så såg vi murmeldjur. Kul djur, men för skygga.
Jättebra semester i Frankrike med mycket sol, bad, god mat och mysigt boende. Lite jobbigt att varje dag flytta på sig och hitta nytt boende, men också kul att hela tiden se nya saker. Om man ska vandra mycket nedför så bör man ha ett par vandringskängor som man gått in ordentligt för annars kan man få jätteblåsor fram på tårna som jag fick :D

Inga kommentarer: